Multumesc @podcastuldefilosofie !
🔸 SUSȚINE ȘI TU DIRECT ACTIVITATEA MEA ►https://patreon.com/cristianpresura
🔸 DEVINO YOUTUBE MEMBRU ►https://bit.ly/35Q8vXC
🔸 PAYPAL ► paypal.me/cristianpresura
🔸 DONORBOX ► https://donorbox.org/cristianpresura
❗TikTok ► https://www.tiktok.com/@cristian.presura
❗Facebook ► https://www.facebook.com/presura
❗Facebook page ► https://www.facebook.com/stiintaclub
❗Instagram ► https://www.instagram.com/cristianpresura/
❗Twitch ► https://www.twitch.tv/cristian_presura
❗Discord ► https://www.discord.gg/presura
❗Reddit ► https://www.reddit.com/r/presura/
Finsubito il prestito immediato
Per informazioni clicca qui
Agevolazioni e finanziamenti personali e aziendali
📙 Carte ► “Fizica Povestita”: https://bit.ly/2YsKaAc
📙 Carte ► “O calatorie prin Univers”: https://bit.ly/3pdOfGp
📙 Carte ► “Care e diferența dintre un copil și un laptop?” https://bit.ly/3h4auLZ
🔊 Spotify Podcast ► https://spoti.fi/3dbvYo6
🔊 MixCloud Podcas ► https://www.mixcloud.com/StiintaClub/
❗Asociația “Știinta pentru toți” ► https://www.presura.ro/
Finsubito il prestito immediato
Per informazioni clicca qui
Agevolazioni e finanziamenti personali e aziendali
Seria Fizica Cool #seriacool https://tinyurl.com/2s437srj
Seria shorts: https://tinyurl.com/yw8b4sab
Seria carte “Fizica Povestită” #fizicapovestita https://tinyurl.com/966kzam9
Seria „Dicţionarul de idei şi ideologii (#2i)”: https://tinyurl.com/muryddb5
Seria “Deschis la cercetare”: https://tinyurl.com/2p9dtb6k
Fizica pentru începători: https://tinyurl.com/4xbc67c2
Fizica cuantică: https://tinyurl.com/mr2d7acu
Fizica nucleara: https://tinyurl.com/3yv3kr5r
Fizica spațiului: https://tinyurl.com/3kc5jz95
Călătorie prin Univers: https://tinyurl.com/mv6sxxrb
Teoria relativității: https://tinyurl.com/2m8umyew
Fizica simplă: https://tinyurl.com/24j6ekje
Fizica avansată: https://tinyurl.com/39chd56e
Fizica mediului inconjurator: https://tinyurl.com/5n86xdzc
Cum sa ne protejam? https://tinyurl.com/mmyvr3n7
Fizica 5G: https://tinyurl.com/2p9b3j6r
Podcast “Întâlnirea cu fizica”: https://tinyurl.com/5n8hsswe
#stiinta #fizica #science #tehnologie #technology #cristianpresura
algoritm:”
Jules Verne scria în „Insula Misterioasă” despre un viitor în care apa va deveni combustibil, folosind hidrogenul și oxigenul pentru a furniza energie inepuizabilă. Însă, în prezent, visul său nu s-a realizat, iar mașinile pe hidrogen sunt rare. Este hidrogenul încă relevant? În acest context, vom explora ce este hidrogenul și de ce nu s-a impus în transporturi, analizând, totodată, și alte sectoare economice, precum și utilizarea acestuia în România.
Hidrogenul, cel mai abundent combustibil din univers, alimentează stelele și ar putea, în viitor, să fie folosit pe Pământ prin fuziune. Deși captarea izotopilor de hidrogen și fuziunea lor sunt încă departe de aplicare la scară industrială, hidrogenul lichid este deja folosit în propulsia rachetelor. Cu toate acestea, energia necesară pentru a extrage hidrogenul din apă depășește energia produsă prin utilizarea lui, ceea ce face procesul ineficient.
Există diferite „culori” ale hidrogenului: hidrogenul gri, produs prin descompunerea metanului cu emisii de CO₂, contribuie la încălzirea globală. Hidrogenul albastru captează parțial emisiile de dioxid de carbon, iar hidrogenul verde, produs prin electroliza apei folosind surse regenerabile, este cel mai ecologic, dar și cel mai costisitor.
Uniunea Europeană a stabilit obiectivul neutralității climatice până în 2050, iar hidrogenul verde ar trebui să înlocuiască 20% din combustibilii fosili actuali. În industrie, hidrogenul este esențial pentru producerea de oțel, îngrășăminte și metanol. Cu toate acestea, producția globală de hidrogen verde este încă foarte mică și trebuie să crească exponențial.
Finsubito il prestito immediato
Per informazioni clicca qui
Agevolazioni e finanziamenti personali e aziendali
Electrolizoarele, dispozitivele necesare pentru producerea hidrogenului verde, sunt scumpe și ineficiente. Deși subvenționate masiv, ele încă au un randament de doar 40-70%. Costul hidrogenului verde este mult mai mare decât cel al hidrogenului gri, ceea ce ridică întrebări despre fezabilitatea economică a tranziției.
În concluzie, hidrogenul este un purtător de energie promițător, dar mai avem un drum lung până să devină o soluție viabilă pentru combaterea schimbărilor climatice.”
***** l’articolo pubblicato è ritenuto affidabile e di qualità*****
Visita il sito e gli articoli pubblicati cliccando sul seguente link
Finsubito il prestito immediato
Per informazioni clicca qui
Agevolazioni e finanziamenti personali e aziendali
Informativa sui diritti di autore
La legge sul diritto d’autore art. 70 consente l’utilizzazione libera del materiale laddove ricorrano determinate condizioni: la citazione o riproduzione di brani o parti di opera e la loro comunicazione al pubblico sono liberi qualora siano effettuati per uso di critica, discussione, insegnamento o ricerca scientifica entro i limiti giustificati da tali fini e purché non costituiscano concorrenza all’utilizzazione economica dell’opera citata o riprodotta.
Vuoi richiedere la rimozione dell’articolo?
Clicca qui
Finsubito il prestito immediato
Per informazioni clicca qui
Agevolazioni e finanziamenti personali e aziendali
Finsubito il prestito immediato
Per informazioni clicca qui
Agevolazioni e finanziamenti personali e aziendali
Va invit sa urmariti si canalul de yoputube @podcastuldefilosofie https://www.youtube.com/@podcastuldefilosofie
Daca banii incasati din certificatele verzi ar merge exclusiv catre împăduriri ar fi un pas mai important decat investiție in hidrogen verde…
Nimeni de la UE nu are un plan de împăduriri a zonelor defrisate pana in 2050…de ce oare???
S-a dat si Presura pe woke shit 😢
In concluzie trb sa facem ceva cu H pt industustriile ce depind de acesta. Iar in rest: masini electrice, pompe de căldură…
vorbesti de producerea H cand suntem vecini cu o tara in razboi….parca bomba cu H e mai devastatoare decat cea nucleara….
Care încălzire globală mai nenicule ca m- ai disperat cu asta , locuiesc de 20 de ani in belgia si nu e nici schimbate climatica si nici încălzire globala , aici e cald doar in iulie si august in rest frig din belsug si ploaie , esti foarte enervant cu incalzirea ta globala zici ca esti platit sa speli creierele copiilor cu prostiile tale , sau chiar esti ?
Nu am timp acu sa ma uit. Dar nu prea e find ca trebuie sa arzi ceva pentru a optine energie iar energia optinuta nu prea este practica dar este pentru incarcare a bateriilor in timpul mersului.
Există energie electrică disponibilă suficientă pentru a se produce cantitățile de hidrogen verde propuse ca țintă de UE? Este rezonabil consumul de energie necesar? Sunt sustenabile aceste ținte?
Big bang-ul ? ….. chiar credeti ca printr-o explozie s-a creat ceva organizat? Oare nu exista un creator ?
Cine va finanta aceste proiecte marete? Impozite si taxe? 😂
China lucreaza la reactoare cu Torium si cu racire pe sare pericole reduse si eficienta mai mare.
In razboiul ruso ucrainian se trag sau se trageau anul trecut 20.000 rachete si mortiere pe zi si voi vb despre energie verde.😂😂😂😅
Cea mai delicata problema a hidrogenului este legata de stocarea sa, cine va reusi sa rezolve aceasta problema cu costuri rezonabile, va merita un "Nobel".
Domnule mai te consider foarte deștept dar nu prea pentru că ai ales foarte prost partidul cănd ai candidat .
Alta ideotenie a globalistilor cu agenda lor de rahat 2030
Si la panourile solare exista pierderi mari. Stocare este o problema. Hidrogen poate fi transportat in toata lumea dar curent nu. De aia nu primim curent din panouri solare din Sahara sau de la eolene din marile nordice la Romania. Sunt multi care poate nu inteleg ce sa face cu hidrogen-ul. Se mai poate reforma doar din apa si o sursa de caldura. Electroliza la temperaturi ridicate este mult mai eficienta. Este si multa lobby de la statele cu multe eolene in joc si cumva nu se prea ea in calcul beneficile de a poduce in zone mai calde de pe lume. Chiar Australia, Chile, Mexic si altele puteau produce mult higrogen. Fain este ca s-ar folosesi zone care oricum nu sunt utilizabile pentru altceva.
Hidrogenul se poate justifica economic pentru autovehiculele de transport in comun in marile orase. Trebuie sa fie creata o retea radial-circulara. Cercuri concentrice cu liniile de transport si legaturi radiale perpendiculare cat de cat in sensul conectarii cercurilor precum spitele rotilor.
Pentru transportul auto au fost realizate dispozitive cu carbid care produc hidrogen care este adaugat in benzina. Pentru motoare care s arda hidrogenul trebuie alte materiale ale capetelor pistoanelor si geometriei camerelor de ardere. Temperatura este mai mare si trebuie materiale scumpe. Nu se poate inlocui benzina cu hidrogen la motoarele actuale! Nu e ca GPL! Hidrogenul este un moft scump si poluat (in procesul de electroliza si procesarea slamurilor).
Genial domnule Presura!
Cand vă referiți la combustibil fosil, sper ca nu va referiți si la petrol și gaz metan? Sau au existat dinozauri pe Titan, satelitul lui Saturn?
Și la cat gaz metan există pe Titan, cred ca trăiau tare înghesuiți!😜
Acum serios, de ce unii oameni dă știința și politicieni mai susțin inca o teorie de la sfârșitul sec. XVIII? E ca și cum s-ar susține încă ca Pământul e centrul Unicersului.
@rusumaria5426 Le spune copiilor nu nouă. Centralele nucleare mici le-a ocolit intenționat. Submarinele nucleare produc la ”infinit” oxigen și hidrogen fără nici o grijă și se mai plimbă și prin toate oceanele lumii. Dar cum ne ține Bruxellesul departe de energie la propriu? Îi pune pe trompetiștii eco să sară peste eficiență… grețos. P.S. Deja vor să amestece hidrogenul cu gazul metan pe țevile actuale de distribuție din vechiul sistem.
“Încălzirea globală depinde de motorul meteorologic dominat de puterea Soarelui. Activitățile umane afectează 5%: 95% depinde de fenomenele naturale legate de soare. Atribuirea încălzirii globale activităților umane este fără o bază științifică". Ca dovadă au existat perioade de încălzire globală și în trecutul îndepărtat cand nu exista poluare, când populația planetei era mult mai mică ca acum.
“Greta Thunberg, nu ar trebui să se oprească din învățat, așa cum a spus că vrea să facă”
Antonino Zichi, profesor emerit de fizică superioară la Universitatea din Bologna, și autor a peste 1.100 de lucrări științifice, inclusiv șapte descoperiri, cinci invenții.
CO2 este vital pt plante pt ca este principala hrana a acestora și totuși în ciuda poluării actuale CO2 continua sa ramana in valori normale. Plantele care mănâncă CO2 emana apoi oxigenul vital pt viața pe pământ. Asa ca solutia cea mai benefică pt a avea oxigen mai mult este vegetația cât mai multa. De aceea nu pot fi de acord cu ideile trasnite de la Davos cum ca populația este prea numeroasă si trebuie redusă inclusiv prin metode sinistre si ca trebuie exterminate vacile si alte aberatii de genul.
UE a stabilit ca indicator strategic 2050 -zero emisii de gaze cu efect de sera. Adica dioxidul de carbon degajat sa fie egal cu cel absorbit in vegetatie. Politicienii romani au decis 2030 pentru Romania! Au venit ca "UE impune Romaniei". Se cunosc persoanele! In 2022 cineva pe care era sa-l bata un parlamentar, a decis oprirea uneor capacitati de productie care ardeau carbune. A scazut productia de electricitate si a crescut pretul. Parcurile fotovoltaice doar creaza fluctuatii si scumpirea energiei prin necesitatea de a avea "rezerva calda" a cazanelor la intrarea soarelui in nori. Cand aveti intreruperi de ordinul secundelor, se datoreaza fotovoltaicelor care dezechilibreaza sistemul energetic national (SEN). A intrat soarele in nori? scade puterea foto in SEN. SEN decupleaza consumatorii pentru a nu intra in oscilatii frecv-putere si posibil black-out.
Pentru producerea unui Kg de hidrogen se consuma 45 KWh si se obtin 39 de KWh. De ce s-ar utiliza Hidrogenul astfel produs, in pierdere? Pentru combustibilul transportului in comun din marile orase. Desenand traseele pe partile laterale ale autobuzelor, satisfancand traselele cele mai solicitate de calatori, creste increderea cetateniloor si renunta la autoturismele personale.
Hidrogenul nu poate fi stocat in recipiente de fier pentru ca difuzeaza si iese. Trebuie oteluri tratate special.
Asa zisa "energie regenerabila" nu este regenerabila. Energia produsa de un panou fotovoltaic nu este suficienta pentru a produce unul macar identic! Fiind produse in China, costurile sunt falsificate pentru a fi mici. Rezulta un pret de dumping pentru ceilalti producatori. In plus, poluarea este enorma. Slamurile de la electroliza ajunga in Marea Chinei, in oceanul planetar. Atata timp cat consideram China o alta lume pe o alta planeta, e OK! Dar este o judecare gresita. Nu avem alta planeta! Energia fotovoltaica este cea mai poluanta sub toate aspectele. Legaturile covalente ale semiconductoarelor cu oxigenul necesita cantitati mari de energie pentru a le desface si a creste monocristale ultra pure de Germaniu, Indiu, Seleniu etc. Idem la eoliene cu supermagnetii de NdFeB (Neodymium).